Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Σπάστε τη ΣΙΩΠΗ....

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκοσμια ημερα κατα τησ βιασ των γυναικων
Από αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κακοποιημένες γυναίκες, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΣ ΦΤΑΝΕΙΣτη χώρα, μας σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στην γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με στοιχεία μέσα σε ένα χρόνο 13.000.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα 3.700.000 έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, μία στις τρεις από αυτές τις γυναίκες (ποσοστό 33%) είχε υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΕΙΕ  www.hsfm.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...