Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Γκαρνταρόμπα made in Greece by Ms. Cosmo!


Maesa Morado
MAESA MORADO by MARIA LANTAVOU
 Είμαι σίγουρη.....έχετε δει άπειρα quotes και άρθρα στα κοινωνικά δίκτυα που να υμνούν τα ελληνικά προϊόντα. Όταν πρόκειται για τη μόδα όμως, τα πράγματα αλλάζουν ή μήπως όχι??? 
Εταιρίες κολοσσοί όπως ZARA, BERSHKA, Stradivarious, Η&Μ, PULL & BEAR καταλαμβάνουν σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι
στην πίτα της ελληνικής αγοράς.

Τι γίνεται όμως με την ελληνική μόδα?  Τα τελευταία χρόνια και λόγω κρίσης, γίνονται πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες από Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς.  Θα αναφέρω μερικούς μόνο από αυτούς, αν ψάξετε σίγουρα θα ανακαλύψετε και άλλους.



Maesa Morado jewellery and 2bag greek fashion designers at la grece j'aime
MAESA MORADO by MARIA LANTAVOU


MAESA MORADO
Η Μαρία Λάνταβου δημιουργεί τον Οκτώβριο του 2012, την εταιρεία χειροποίητων αξεσουάρ και κοσμημάτων Maesa Morado με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει σταδιακά από το 2008. Σε διάστημα λίγων μηνών πραγματοποιεί την πρώτη της συνεργασία με τον σχεδιαστή ρούχων Στέλιο Κουδουνάρη, για το MadWalk 2013, όπου υποστήριξε την συλλογή του με χειροποίητα αξεσουάρ, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από την ίδια.
    WWW.MAESAMORADO.COM




Unique creations with handmade knitted crochet details by Greek fashion designer Maria Triantafillou  
Chrochelle
Chroselle by Maria Triantafillou.
Αυτό που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της είναι η πλεκτή δαντέλα και πιο συγκεκριμένα η χειροποίητη και οι έντονοι χρωματικοί της συνδυασμοί.
Συνδυάζει πλεκτό με ύφασμα. Το logo Crochelle "βγήκε" από το crochet είναι το βελονάκι, (χειροποίητο πλεκτό) στα γαλλικά και elle το θηλυκό στοιχείο.
                                         www.chroselle.gr



Ας μιλήσουμε λίγο και για τζιν... γνωρίζατε ότι τα αγαπημένα σας, Staff είναι ελληνικά; Ο Γιάννης Δημοβέλης ίδρυσε την εταιρεία το 1993 (παρακαλώ!) και σήμερα εξάγει το 35% των ενδυμάτων της σε αγορές όπως η ιταλική και η γερμανική.



STAFF Jeans & Co
Οι εταιρίες El Greco Handcrafted Leather Goods και Madame Shou Shou, με δυναμική παρουσία τον τελευταίο καιρό και μοναδικές συλλογές.  Οι γνωστές σε όλους ελληνικές εταιρίες : ΤΟΙ&ΜΟΙ, ATTRATIVO, BSB, C-THROU, BADILA, Ysatis, Lussile, Bill Cost. 


Last but not least.....δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την εξαιρετική EXALLO των αδερφών Σούρα στην Πιερία, που επαναπροσδιορίζουν την αξία του ξύλου, δημιουργώντας εξαιρετικής αισθητικής χειροποίητα ξύλινα παπιγιόν.
www.exallo.gr
www.exallo.gr 

      


ρ
El Greco Handcrafted Leather Goods
El Greco Handcrafted Leather Goods




   





TOI&MOI


Unique creations with handmade knitted crochet details by Greek fashion designer Maria Triantafillou
CHROCHELLE by MARIA TRIANTAFILLOU
C-THROU.COM

Ζιπ κιλοτ παντελόνι
BSB

Τα λατρέψατε?  Κι εγώ!






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...