Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το-Do List. 5 Do's που μπορείς να πραγματοποιήσεις μέσα στο 2016!

Αποτέλεσμα εικόνας για new year's to do list
Κάθε τέλος Δεκεμβρίου τα Do's & Dont's παίρνουν και δίνουν! Λένε ότι για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να στοχεύεις ψηλά.  Συμφωνώ!  Όμως αν κάνεις φέτος αυτή τη λίστα, καλό θα ήταν να προσθέσεις και μερικούς μικρούς πιο εφικτούς στόχους. 
 5 Do's που μπορείς να πραγματοποιήσεις και να σβήσεις από τη λίστα σου μέσα στο 2016!


1.  Ένα μέρος που θέλω να επισκεφτώ.
Αποτέλεσμα εικόνας για νεα υόρκη     Αποτέλεσμα εικόνας για πουκετ
Γίνε τουρίστας στην ίδια σου την πόλη!  
Είναι σίγουρο ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα αξιοθέατο ή μέρος στην πόλη την οποία ζεις, για το οποίο τουρίστες σχηματίζουν ουρές κι εσύ δεν έχεις ακόμα επισκεφτεί.  Αν το μπάτζετ σου δεν είναι ΠΟΛΥ μεγάλο λοιπόν, σβήσε τη Νέα Υόρκη ή εξωτικούς προορισμούς από τη λίστα!  Αντί για αυτό, βάλε ένα μουσείο ή αξιοθέατο που βρίσκεται δίπλα σου ή ένα ωραίο βιβλιοπωλείο ή καλλιτεχνικό εργαστήρι, ένα οινοποιείο ή ένα κτήμα της περιοχής, ακόμα-ακόμα μια γειτονιά με ιδιαίτερο χρώμα και μαγαζιά, ή το εστιατόριο με βιετναμέζικη κουζίνα που ήθελες πάντα να δοκιμάσεις!

2. Κάτι που θέλω να μάθω.

Αποτέλεσμα εικόνας για πλέξιμοΑποτέλεσμα εικόνας για γλυπτικη με πηλο

Αποτέλεσμα εικόνας για καταδύσειςΑποτέλεσμα εικόνας για τεννις
Πρόσθεσε μια δεξιότητα στο βιογραφικό σου ή κάνε κάτι που ήθελες καιρό.  Μπορεί να είναι ένα άθλημα ή μια τέχνη.  Μπορεί να ήθελες πάντα να μάθεις κιθάρα ή να κάνεις καταδύσεις.  Μια ξένη γλώσσα, πλέξιμο με βελονάκι, γλυπτική, ιστιοπλοΐα, τένις ή να βγάλεις επιτέλους δίπλωμα οδήγησης!   Ό,τι κι αν είναι αυτό, βάλτο στη λίστα με τα DO's!  Ποτέ δεν είναι αργά!

3. Ένα άτομο στο οποίο θα ήθελα να μοιάσω. 
Αποτέλεσμα εικόνας για μητέρα τερέζ;
Δε μιλάω εξωτερικά!  Μην αρχίσεις να παίρνεις σβάρνα τους πλαστικούς!  Μιλάω για κάποιον ή κάποια που θαυμάζεις για τα πιστεύω ή την ακεραιότητα του, για τη μόρφωση ή την ειλικρίνεια του, για την οργανωτικότητα του, ή για τις μαγειρικές του ικανότητες, γιατί είναι καλή μητέρα ή καλός πατέρας, γιατί είναι μαχητής/τρια, γιατί δεν είναι λαμόγιο, γιατί δεν είναι κατίνα, γιατί, γιατί, γιατί!   Όλοι πρέπει να έχουμε υψηλά πρότυπα.  Είναι αυτά που μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι!

4. Μία καλή πράξη που θέλω να κάνω.
Αποτέλεσμα εικόνας για καλή πράξηΑποτέλεσμα εικόνας για εθελοντισμος
Το να κάνεις μια καλή πράξη είναι εύκολο σήμερα.  Υπάρχουν τόσες εθελοντικές πρωτοβουλίες φορέων ή ομάδων που σίγουρα μπορείς να βρεις αυτή που θα "ταιριάξει" στο χρόνο σου.  Κι αν όχι αυτό.  Την επόμενη φορά που θα βγεις έξω αγόρασε μια τυρόπιτα για τον άστεγο που προσπερνάς καθημερινά στο δρόμο για τη δουλειά.   Ή για το παιδάκι που σε "ενοχλεί" πουλώντας στυλό και αναπτήρες την ώρα που απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ.  Δεν έχει σημασία τι.  Σημασία έχει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να προσφέρεις ή να χαρίζεις ένα χαμόγελο σε κάποιον που το έχει ανάγκη! 

5. Να αποκτήσω μια καλή συνήθεια.
Αποτέλεσμα εικόνας για συνήθεια
Ναι, σίγουρα οι περισσότεροι ξεκινούν τη λίστα με μία κακή συνήθεια που θέλουν να σταματήσουν την καινούργια χρονιά.  
Αγαπημένη όλων το τσιγάρο.  Καλά κάνεις και την έχεις πρώτη-πρώτη! Όμως τι θα έλεγες να προσθέσεις και μια καλή συνήθεια που θα ήθελες να έχεις?  Η επανάληψη κάνει θαύματα.  Ξεκίνα με κάτι απλό. Μη βάλεις για παράδειγμα, ενώ δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου, - να πηγαίνω 4 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο. Είναι σίγουρο ότι δε θα το κάνεις. 
 Μικρές συνήθειες που μπορείς να εντάξεις εύκολα στην καθημερινότητα σου: 
 Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις. 
Να συμμαζεύεις τα ρούχα σου στη ντουλάπα μόλις επιστρέφεις στο σπίτι.
Αποτέλεσμα εικόνας για glass of water

Να βάζεις τα κλειδιά του σπιτιού σε ένα συγκεκριμένο μέρος μέσα στην τσάντα για να μην τα ψάχνεις μέσα στο χαμό.  

Ξεκίνα σήμερα τη δική σου To-Do List! 
Και μη ξεχνάς!  
Η συνήθεια να σημειώνεις κάτι είναι το πρώτο βήμα για να το κάνεις να συμβεί.   
Δεν το λέω εγώ.  Το είπε ο Lee Iacocca το 1924.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...